Tässä lyhyesti ja ytimekkäästi suoraan resepti.
n. 500g kuhaa tai lohta paloina / suikaileina
n. 15 kpl kirsikkatomaatteja puoliksi leikattuina
1 kpl sipuli (kesällä on ihana ostaa uusia sipuleita ja käyttää myös varsia)
1 tölkki kookosmaitoa, voi laittaa kaksikin jos haluaa runsaamman ja löysemmän kastikkeen.
loraus kookosöljyä (muukin käy, mutta olen käyttänyt kookosöljyä jottei makumaailma sotkeennu)
Mausteet: mustapippuria
suolaa
curryä
valkosipulia
tandoori spice mausteseos (santamaria) sis. mm. chiliä ja korianteria...
sitruunaa / ripaus sitruunapippuria
Nämä ihan näppi tuntumalla. Tarvitsen ainakin itse kohtuu paljon, sillä tykkään mausteisesta ruoasta.
Tai vaihtoehtoisesti santamarian valmis kerala curry mausteseos pussi. Makuja kookoksesta, currystä ja sitruunasta. Tsekkaa täältä. Tein mökillä tuosta valmiista pussista ja kuhasta tämän kastikkeen ja toimi kyllä vähintään yhtä hyvin!
Kuulota kattilan pohjalla pilkotut sipulit pienessä määrässä kookosöljyä. Lisää kookosmaito ja anna kuumentua. Lisää mausteet, selkoita. Lisää kalan palat ja anna kypsyä vähintään 5min. Kalat kypsentyvät melko nopeasti ja 5-8minuutissa kastike on valmista. Lisää kirsikkatomaatit kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne ehtivät lämmetä ja hieman pehmentyä.
Kylkeen joku frisee salaatti ja jasmiini riisi. Nam!
Esillepano ei nyt ollut kauneimmasta päästä, yhtä herkullista silti. |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti