Nyt tuoretta käyttöön mieluummin.
Raparperi - rahkapiirakka
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voi sulaa
Sekoitetaan keskenään ja jaetaan n. kahteen osaan. Toisesta tulee pohja, toinen jää murupäälliseksi.
Pohjaosaan lisätään ja sekoitetaan:
2 dl piimää
1 kpl kananmunia
Puolet taikinasta säästetään pääliseen. |
Pohja kumotaan uunipellille. Seuraavaksi valmistetaan täyte.
Täyte:
400 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunia
1 kpl sitruunanmehu
10dl raparperia (voi käyttää myös vaikka omena survosta tms.), itsellä oli enemmänkin raparperia.
Yhden sitruunan mehut täytteeseen. |
Sekoita täyte ja kaada piirakka pohjan päälle pellille. Ripottele päälle loput alussa tekemästäsi taikinasta = murut.
Pohja pellillä odottamassa täytettä ja päälistä. |
Valmiina uuniin. |
Paista uunin keskitasolla 200:ssa asteessa n. 30 minuuttia.
Paistunut piirakka. Normaalisti täytettä näkyy, mutta nyt murutaikina peitti sen kokonaan. |
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Mulla jäi tällä kertaa tuota murua ihan hurjasti. Peittyi koko täyte sillä, mutta ei haittaa kun se on niin hyvää. |
Tee vaikka ukolles tätä kun Leijonat petti ;)
Nam nam!
Voiko tästä hyötyä muutenkin? Mitä tarkoittaa, että teillä on oikeus poistaa postauksia, jotka eivät liity resepteihin. Eli poistatte teidän omilta sivuilta linkit postauksiin, jotka eivät liity ruokaan?
VastaaPoista-Milla