Sivut

lauantai 6. syyskuuta 2014

Syksyn ilta-aurinko ja puhki palanut taivas


Eräänä iltana oli sellainen jännä, tiedättekö se sellainen todella keltainen valo ulkona. Taivas hohkasi pastellin keltaisena ja vaaleanpunaisena ja valo oli luonnossa sen mukainen. Myös täydellinen sateenkaari näkyi muutaman sekunnin kestäneen tihkusateen jälkeen. Se näkyi vain sen verran heikosti, etten mun kuvauslahjoilla edes tajunnut yrittää sitä ikuistaa. Mutta hieno se oli. Aika harvoin näkee eheää kaarta päästä päähän.

No, ajattelin et käydäänpäs nappaamassa pari kuvaa edes taivaasta. Ajoin vähän matkan päähän pikaisesti, ettei valo ehtisi muuttua. Nousen autosta ja nappaan kameran valmiusasentoon. "Ei muistikorttia". Jessss!!! Se oli unohtunut tietokoneen muistikortinlukijaan. Eikun äkkiä takaisin kotiin hakemaan kortti. Sillä välin oli jo valokin muuttunut paljon alkuperäisestä, mutta hienoja pilviä riitti silti.

Minä onneton en vain saa onnistunutta kuvaa. Sillä joko pelto ja oikeastaan koko kuva ylivalottui tai tuli epätodellisen näköiseksi. Siitä katosi illan hämäryys tai sitten taivaan kirkkain kohta on tuollainen puhkipalanut. Äh... Liekö tähän mitään muutakeinoa olemassakaan kuin yhdistää keinotekoisesti kaksi eri valotusta? Toisaalta en sellaista kuvanmuokkausohjelmaa toistaiseksi omistakaan, joten ei näille silti olisi mitään tehtävissä. Lisäksi toki vaatiisi varmasti jalustan käytön, jotta olisi kaksi identtistä kuvaa yhdistettäväksi.

No, oppia ikä kaikki.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti