Sivut

torstai 31. lokakuuta 2013

Omppuhilloa - Omenasose

Heipsan!

Minä en omista maakellaria tms. missä säilyttäisin hilloja. Ja oikeastaan ehkä muutenkin tykkään tehdä "hillot" oikeastaan soseena. Ei tarvii ihan niin paljon sokeria ja voi purkittaa "sinnepäin" ja laittaa vaan suoraan pakkaseen. Mansikka sosettakin pakastan pienen sokerilla makeutuksen kera.

Tänään tein omppuhilloa. Kuorin omenat, paloittelin ja laitoin kattilan pohjalle tilkan vettä ja omenat perään. Levy kakkoselle ja antaa porista niin kauan kunnes omenat pehmenee. Sauvasekoittimella soseeksi, hieman sokeria - purkkeihin ja pakkaseen.

Ai että - lettujen kanssa tää on ehkä kaikkein parasta! Lettuja - omppuhilloa ja jäätelöä tai kermavaahtoa!
Just itseasiassa muutama viikko takaperin syötiin viimeiset edelliskesän omenahillot lettukesteillä.

NAMS!




- Milla







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti