Sivut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Vadelma - suklaa juustokakku

Vadelma - suklaa juustokakku jäädyttäen


Pohja:

- Paketti   LU- Bastogne keksejä
- 50g        voita sulatettuna

- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin vaikka minigrip pussin sisällä. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita keksimuruun. Levitä muru-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Painele tasaiseksi. Laita pohja pakastimeen täytteen teon ajaksi.


Täyte:

- n. 3 dl    Vadelmia
- 400g      Tuorejuustoa (itse laitoin yhden maustamattoman, yhden appelsiini tuorejuuston.)
- 250g      Tummaa suklaata
- 2,5 dl     Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 0,5 dl     Sokeria


Vatkaa vaniljakastike huolellisesti vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa erikseen tuorejuusto ja sokeri tasaisesti sekaisin. Sekoita siihen vatkattu vaniljavaahto huolellisesti.
Lisää vadelmat ja sekoittele ne joukkoon. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja valuta sitten puolet suklaasta. Marmoroi täytteet keskenään esim. haarukalla. Lisää toinen osa täytteestä ja suklaasta ja marmoroi pinta kauniiksi. Laita kelmu vuoan päälle ja laita kakku pakkaseen jäätymään vähintään pariksi tunniksi.

Ota kakku hyvissä ajoin ennen tarjoilua lämpimään ja irroita vuoasta varovaisesti tarvittaessa veitsellä reunat irti auttaen.

Herkuttele!

Pahoitteluni ei niin kauniista kuvasta, mutta kieli kiirehti ;)






- Milla






2 kommenttia :

  1. huhhuh kun on hyvän näköistää, tarvii joskus kokeilla!:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä! Se myös on sitä miltä se näyttää. Ehkä tosi makeaa kun laitoin tuon toisen juuston tosiaan sitä valmiiksi maustettua appelsiinia. Sekun on itsessään jo aika makea. Eli ehkä seuraavan kerran kokeilen itse ihan tavallisella juustolla koko höskän. Mutta hyvää se on näinkin!!! Ja jos perso on makealle (kuten minä) niin ei paljon makeus haittaa :)

      Poista