Sivut

lauantai 4. tammikuuta 2014

Suklaatryffelikakku

Maiskis ja Hyvää Uutta Vuotta!


Eilen tein kuin teinkin suklaatryffelikakun. Ostin tarvikkeet siihen jo ennen joulua ja meidän ulkomaan matkaamme. Siitä voisinkin laittaa jossain kohtaa vähän kuvia...


Suklaatryffelikakku:


Keksipohja:

75 g      voita sulatettuna.
260 g     eli koko paketti Bastogne keksejä.

Sulata voi ja murskaa keksit joko käsin tai yleiskoneessa. Sekoita keskenään ja levitä leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin tai pakkaseen.


Täyte:

100 g     voita
3 dl      kermaa (kannattaa lukea *huomioita kohta)
3 rkl     vahvaa kahvia
500 g     tummaa suklaata

Sulata voi ja lisää kattilaan kerma. Kiehauta. Lisää suklaa paloiteltuna kattilaan ja sekoittele kunnes seos on tummaa ja kiiltävää. Lisää kolme ruokalusikallista vahvaa kahvia. Kaada seos murupohjan päälle irtopohjavuokaan. Halutessasi voit lisätä tässä vaiheessa päälle hasselpähkinä rouhetta, tai kuten minä tein tälläkertaa, suklaapäällysteisiä manteleita koristeiksi.


Koristelu:

Kuten jo mainitsin, voi koristeeksi käyttää halutessaan hasselpähkinärouhetta, joka antaa myös kivaa rouheutta ja tuntumaa kakkuun. Voit myös kakun hyydyttyä siivilöidä tummaa kaakaojauhetta kakun pinnalle koristeeksi. Tälläkertaa laitoin kauniita suklaalumi manteleita (jotka muuten voittettiin koulumme joulutori skabasta. Lue lisää täältä.) koristeiksi kakun reunoille.


*Huomioita:

Tälläkertaa minulle kävi niin, että lorautin vahingossa koko 3,3 dl kermapurkin tuon ohjeen 3dl sijaan. Sinne vaan hulautin sen vuokaan. Tuli itseasiassa vähän parempi kun ei kovetu niin kovaksi tuo täyte, vaan juuri sellaiseksi suussa sopivan pehmeäksi ja sulavaksi. Ainut miinus on se, että vähemmällä kermamäärällä kakku irtoaa vuoasta kunhan vaan sen aukaisee, mutta tämä oli kiinni ja jouduin auttamaan terävällä veitsellä irti. Tästä syystä myös reuna tuli vähän rikkonaiseksi ja rumaksi. Mutta eipä paljon makua haittaa ;) Ei onneks mihinkään konditoriaan ole myyntiin menossa, joten what ever!

Nyt kuvien kera nauttikaa!






Muruseos levitettynä irtopohjavuokaan.


Voi sulatettu ja kerma kiehautettu. Suklaa sulamaan joukkoon ja sekoitellaan.


Suklaa sulaa pikkuhiljaa. Lisää kahvi ja sekoittele kunnes seos on kiiltävää ja tummaa.



Kaada sula suklaa jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään kahdeksi tunniksi.


Hasselpähkinärouhe tai tässätapauksessa mantelit kannattaa lisätä kun massa on vielä hiukan löysää. Kaakaohuntu vasta kun kakku on kokonaan hyytynyt.






Namskis! Sitten vain nauttimaan mausta suklaapupulaiset :)


- Milla





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti