Sivut

torstai 29. elokuuta 2013

Kinuskikakku

Meillä juhlittiin maanantaina syntymäpäiviä jonne tein ihanan kakun joka vois jonkin näköiseksi perinteeksi olla muodostumassa. Tässä tulee ohje kinuskikakkuun, jonka täytteeksi käy banaani, ananas, vadelmat tai kaikkein parhaana ja juhlavampana vaihtoehtona lakat! Ehdoton suosikkini!

Ainekset:

Pohja:

5    kpl   kananmunaa
2,5 dl     sokeria
2,5 dl     vehnäjauhoja
1    dl     perunajauhoja
2    tl      leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:  voita ja korppujauhoja

Kostutus: n. 3 dl maitoa ja 2 tl vaniljasokeria (halutessaan esim. appelsiinimehu käy ja antaa pirteän maun)

Täyte:

2,5 dl    vispikermaa
2    rkl   sokeria
1    tl     vaniljasokeria
3    kpl  banaania muussattuna
n.4 dl    lakkoja, vadelmia tai 1 purkki ananasmurskaa oman maun mukaan. Lakat on mun ehdoton                           suosikki. Niitä meni n. 4dl. Hirmu vaikea arvioida kun pistin sillai "sopivasti" :)

Kinuskikuorrutus:

2   dl    kuohukermaa
2   dl    fariinisokeria

Reunoille / päällystykseen:

4    dl   vispikermaa
3-4 rkl sokeria
3    tl   vaniljasokeria
           pähkinärouhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 24-26cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 asteisessa uunissa 45-60min. tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Tai kun puinen varrastikku ei jää taikinaiseksi jos kokeilet kakun kypsyyttä.
Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan (jos on näppärä / haluaa niin mahdollisesti onnistuu myös 4 kerrosta.)

Vaahdota vispikerma täytteeseen ja mausta se sokerilla.
Kostuta pohjaosa ja laita se tarjoiluvadille. Jaa puolet kermasta kerroksen päälle. Laita päälle banaanit.
Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle lakat tai valitsemasi täyte ja loput kermavaahdosta. Nosta päälle kakun päällimmäinen osa ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.

Kinuski: Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä seosta hiljalleen noin 10min. Sekoita välillä ettei seos kuohu yli.. Kun seos alkaa olla paksumpaa valuta pisara kakun päälle testiksi. Jos ne eivät imeydy vaan jäävät kauniisti kakun pintaan, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila hellalta ja kaada kinuski varovasti suoraan kakun päälle. (voi antaa ehkä hetken jäähtyä)

Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla. Pursota kerma kakun reunoille ja koristele haluamallasi tavalla. Pähkinärouhe kakun alaosassa kruunaa juhlakakun.

Tästä reseptistä ei tullut otettua tekovaiheessa kuvia, mutta jokakerta tästä tulee yhtä maistuvaa! Unohdin kiirressä koristeluun tarkoitetut tuoreet mintunlehdet. Pelkäsin lisäksi tälläkertaa kostuttaneeni kakkua liikaa, sillä pakastetuista lakoistakin lähti aika tavalla nestettä. Pelkoni osoittautui turhaksi ja kaikki tykkäsivät kakusta hurjasti. Kehuja tuli eikä jäänyt paljon itselle syötäväksi :) Olisi melkein pitänyt tehdä kaksi! Nams!










Ei kommentteja :

Lähetä kommentti