Sivut

lauantai 15. helmikuuta 2014

Suklaakääretorttu



Heips!

Päätin tänään leipasta vaikka pitikin herkuttelua juuri vähentää. Hahhah...

Tein elämäni ekaa kertaa kääretorttua ja katsoin netistä Valion sivuilta tän ohjeen. Pikku luxuksen siihen muunsin. Alkuperäisohjeeseen tästä.


Torttupohja:

5 kpl kananmunaa (jos isoja niin 4 riittää)
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (van houten)
1 tl  leivinjauhetta

Pohjan kostutukseen appelsiinimehua.


Täyte:

1 dl appelsiinimarmeladia (joku muukin käy, mua
     harmitti etten ottanu aprikoosi. Syy selviää kyllä...)
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
200 g appelsiini tuorejuustoa (yksi Valio Viola rasia)
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri oikein antaumuksella. Lisää kuivat aineet (vehnäjauho, perunajauho, kaakao ja leivinjauhe) seoksena siivilän läpi ja sekoita varovasti käännellen nuolijalla. Näin taikinan kuohkeus säilyy olettaisin. 

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunin keskiosassa 200°c noin 10 minuuttia. Pohjan paistuessa sokeroi leivinpaperi pöydälle ja kumoa siihen kypsä torttupohja kun se on tullut uunista. Voit tehdä sen välittömästi, sillä pohja on hieman tahmeasti paperissa kiinni. Kumoat sen pöydälle ja vedät paistopaperin irti.

Kun pohja on jäähtynyt kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle marmeladi. 

Vatkaa kermavaahto. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita se appelsiinituorejuuston sekä muiden täytteen aineiden kanssa notkistaen samalla juuston. Sekoita kermavaahtoon.

Levitä täyte pohjan päälle ja kieritä varoen leivinpaperi apunasi torttu rullalle. Nosta tarjoiluastiaan saumapuoli alaspäin. Hunnuta tomusokerilla. Pistä kylmään vetäytymään...


Tässä vielä kuvia valmistusvaiheista...












Huomioita!!!

Minä ostin siis ohjeen mukaan appelsiinimarmeladia vaikka kaupassa mietin aprikoosimarmeladia kun tiesin sen olevan hyvää. Ja mitä ihmettä kun avasin purkin niin siellä oli appelsiinin kuoria purkki täys ja marmeladi maistui happamalta kuten jotkut appelsiinit ovat. Hajukin oli heti aika kitkerä. Tääh?




Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty valmista leivontaan tarkoitettua suklaakermaa, mutta meidän kaupassa ei sitä ollut, joten päätin korvata sen aidolla suklaalla. Ei ainakaan pahenna makua. Jos haluat vähemmän täytettä tortun sisälle, loppu täytteen voi levittää valmiin tortun päälle kuten alkuperäisessä ohjeessa. Minä päätin kokeilla all in - menetelmää :)




Ja eikun herkuttelemaan!


- Milla






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti