Sivut

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lucuma toffee & pääsiäisen viettoa

Heipsan!

Meidän pääsiäissuunnitelmat siis vaihtui täällä etelä-suomessa pysymiseen. Tänään päätettiin tehdä yllätys visiitti Naantalin kylpylään sukulaisia moikkaamaan. Matkaan lähdettiin aikaisin aamulla ja koira pääsi päivähoitoon. Otettiin sieltä paketti johon kuului uinti & buffee lounas.

Ensin siis lilluttiin muutama tunti altailla ja sitten päästiin nauttimaan buffeen antimista, jotka todellakin olivat hintansa arvoisia! Suosittelen kaikille. Harmittaa kun ei ollut kameraa millä ottaa kuva. Salaattipöytä oli aivan mahtava ja näin herkkupyllynä jälkiruokiakin taisi olla kahdeksaa eri sorttia. Päätin, että ennenkuin mitään fitfarmia tai muitakaan diettejä aloitellaan, niin saa vielä herkutella normaalisti joten tulihan niitä sitten maisteltua :)

Samalla reissulla päätin käydä hakemassa Raision ikeasta Birkeland lipaston, josta olen jo jonkin aikaa haaveillut. Kotona kuitenkin paljastui, että se oli valmiiksi rikki. Voitte arvata kuinka harmittaa! Noh, tiistaina sitten vaihtamaan osat ja kokoamaan loppuun. Ikävää vaan kun on nyt sitten rojua nurkissa koko pääsiäisen ajan.


Tällainen siitä tulee. (Kuva lainattu Ikean sivuilta.)


Koirakin vissiin antoi oman siunauksensa koko hommalle. Kasasin sit kaiken mahdollisen valmiiksi, mutta siis kansilevy ja yhden ison laatikon etulevy menee vaihtoon :( Harmittaa sen verran, että en viitsinyt niistä napsasta kuvaa eikäpä ne varmasti ketään sen enempää kiinnostaisikaan. Vika mikä vika.


Meidän päivähoitolainen on ihan naatti, oli päässyt jäälle vetelemään kelkkaa.


Sitten takaisin iloisempaan aiheeseen, nimittäin Lucuma toffeeseen! Helppo ja herkullinen naposteltava vaikkapa pääsiäiseksi. Joku ei ehkä mausta tykkää tai vaatii totuttelua, mutta itse pidän kyllä ja siihenkin jää ikävä kyllä koukkuun. Vielä yksi, vielä yksi, eikun vielä yksi ja tää on kyllä nyt sit ihan viimeinen. Yeah, right!


 Herkullista Lucuma toffeeta. 


Lucuma toffeeseen olen laittanut:

- 0,5 dl Cocovin kookosöljyä (vesihauteessa sulatettuna)
- 1    dl Cocovin Lucuma jauhetta
- loraus hunajaa

Lucumaa voi laittaa enemmänkin, joissakin ohjeissa myös neuvotaan makeuttamaan esim. stevialla. Itse sitä en kaipaa. Ja minusta noilla suhteilla rakenteesta tulee ihan tarpeeksi tinttua. Sekoituksen jälkeen kumoa esim. laakeaan pakasterasiaan ja sitten pakkaseen hetkeksi, että kovettuu. Sen jälkeen toffeen voi leikata paloiksi ja säilyttää jääkaapissa. Itse haaveilen vähän erilaisesta reseptistä, jossa vienon jauhoisuuden saisi upotettua johonkin :) jään testailemaan...

Niille tiedoksi, joiden korvaan tieto Lucumasta kantautuu ensimmäistä kertaa, että Lucuma on Perussa kasvava hedelmä joka toimii mm. luonnollisena makeuttajana.
Lue lisää Lucumasta esimerkiksi täältä.


Kyllä näitä popsii!


Nyt leppoisaa lankalauantai-illan viettoa jatkamaan...






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti