Sivut

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pitkän pyörittelyn jälkeen

Voiko juoksukengän valinta olla tosiaan näin vaikeaa? Sovitusta ja vääntöä kaupassa ja vielä kotonakin. Lopulta tein päätöksen, että pidän ne - nimittäin uudet Adidas energy boostit, joiden luvataan mullistavan juoksumaailman kokonaan. Pitääkö ne lupauksensa - sitä jäämme odottelemaan, mutta ensi tuntuman jälkeen ei kenkien pito itsellä kyllä lainkaan harmita.

Olen jo viime keväästä asti etsinyt uusia lenkki kavereita ja vanhat adduni ovat itselle istuneet tähän mennessä parhaiten. Kun törmäsin monessa yhteydessä näihin energy boosteihin oli päätös niiden sovittelusta viimeistään siinä vaiheessa varmaa, kun näin Artctic sports addictis sivustolla niistä tehdyn arvostelun. Arvosteluun pääset suoraan tästä.

Ongelmaksi muodostui valinta kahden koon väliltä. Vaikka jo arvostelussa ja Adidaksen omilla sivuilla mainitaan kengän tiukka istuvuus, oli UK7 koossa muista omistamistani adidaksista poiketen varpaat auttamatta kärjessä kiinni. Aluksi kuitenkin tuntui, että seuraava koko ei ollut ihan niin hyvän tuntuinen jalkaan. Aikani (pitkä aika) arvottua päädyin kuitenkin isompaan kokoon, kengän ollessa myös juuri niin kapoinen ja istuva kuin olin haaveillutkin. Kärkeen jäi tilaa juuri ohjeistettu 0,5-1cm. Myyjä lisäksi sai minulle järkeä päähän siinä, että todennäköisesti pienempi koko on minulle auttamatta liian pieni ja varpaat kurkistaisi pian kärjestä ulos. Emmin tätä kuitenkin vielä kotonakin, sillä arvostelussakin mainitaan testaajan varpaiden olleen käytännössä kärjessä kiinni.

Yhdet parit siis pitkän sovittelun jälkeen kotiutin torstaina stadiumista ja eilen oli sitten pakko lähteä testailemaan. Ilma oli mitä mainioin ja juoksu todellakin kulki. Parhaimmillaan tuntui kuin olisin lentänyt, löysinhän pitkästä aikaa vaihtelua myös reittivalintaani, joka tuli enemmän kuin tarpeeseen. Kuka nyt jaksaisi aina tahkota samaa jalkakäytävää edestakaisin.


Näissä maisemissa todellakin kelpaa!


Lenkin alussa toisen kengän iltin vieressä tuntui hankausta, boosteissa nauhoitus alkaa todella ylhäältä ja iltti on kapea. Sidoin kuitenkin sen uudelleen ja ongelma tuntui poistuvan. Lisäksi lopussa jalkaterän ulkosyrjät tuntuivat väsyvän/kipeytyvän, mutta luulisin sen johtuneen täysin jalan tottumattomuudesta uuteen kenkään. Asia jää nähtäväksi. Sisäänajoa siis lisää vaan heti huomenna! ;)

Sovitin muuten lisäksi myös Niken yhtä free mallia ja siinä iltti oli kiinteä eli nauhoituksen väliin ei jää minkään näköistä väliä edes vahingossa. Toimisi myös näissä erinomaisesti kun malli on hyvinkin sukkamainen. Toivotaan kuitenkin, ettei siitä muodostu ongelmaa. Palaan Boostien toimivuuten lisää testattuani, mutta näin ensimmäisen lenkin jälkeen voisin kyllä suositella muillekin.


Tässä minun Boostini! 


Lopuksi vielä fiilistelyä salilta, jonne vihdoinkin palasin tänään lähes kolmen viikon tauon jälkeen räpeltämään.
Ja tarttuipa kauppa reissulta tänään mukaan tuo uusi treenipaita, eikä ollut sattumaa, että se natsaa yhteen noiden uusien addujen kanssa. T-paita kelejä odotellessa...


Hartiat jäpittää. Lisää reeniä vai mitä HÄH?!






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti