Sivut

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Penkkiarkku vanhasta laiturista

Nyt siihen paljastamattomaan ideaan...

Tässä tätä tuunausta vanhoista laiturinlaudoista, joita kuskattiin mökiltä kotiin kiertoteiden kautta varmasti yli 800 km. Joku sanoisi hulluksi, mutta minusta ajatus on ihana. Meidän mummunmökin vanhat laiturin portaat pääsi tärkeään uusiokäyttöön.

Puutavara käytiin mittaamassa tarkasti ja pyöriteltiin ruuveilla kasaan. Nuo "kulmapalat" liimattiin / kiinnitettiin vasta maalaamisen jälkeen.


Pohjaan oli vielä tässä vaiheessa
sahaamatta tuo puuttuva palanen.


Toinen kulmapala näyttää mallia mitä on tiedossa...




Kulma ennen listaa.


Kulma listan kanssa.


Maalasin penkin kaksi kertaa Tikkurilan Helmi kalustemaalilla. Puolihimmeä ja sävyttämätön valkoinen.
Ostin penkin päihin kantamista varten kahvat. Myös saranat hommasin. Saranat osoittautui kuitenkin vaikea töisiksi ja tulin siihen tulokseen, että ne täytyy käydä vielä vaihtamassa hieman erilaisiin.


Vanhat laiturilaudat - kauniisti harmaantuneita.


Kantokahvat, helpottaa siirtelyä.


Penkki valmiina keittiössä. 


Tulisipa ne Hobbarin tuolit pian ja saisipa sen ison pöydän valmiiksi. Valitsin eilen siihen muuten Osmo colorilta puuvahan väriltään Silkki. Sellainen hieman harmaaseen taittava valkoinen. Tämän hetkinen tarkoitus on siis käsitellä sillä sekä pöytälevy, että vetolaatikot ja muut osat maalata Helmi kalustemaalilla. Katsotaan mikä lopputulos sitten on. Juuri luin ohjeista, että viimeinen hionta tulee tehdä tarkkaan syiden mukaisesti ja pyöriviä laikkoja yms. tulee vältää. Eli joudun vielä käsipelillä hiomaan koko levyn tarkasti, jotten mene suoraan pers edellä puuhun. Todennäköisesti tällä estetään pyöreiden hiomisjälkien näkyviin tulo öljyn imeytymisen jälkeen.
No sh*t Cherlock?



Talja lisää istuinmukavuutta - vanhojen lautojen ollessa aika karheita :)




Tässä niitä luonnon kukkia kuivattuina, mistä joskus mainitsinkin.
Laventelin liloja ja näyttävät kauniilta tuota tummaa pellavaverhoa vasten!


Vielä olisi tarpeet toiseen samanmoiseen. Tai mitä niistä neljästä laudasta nyt sitten keksii. Sahailemaan niitä ei raaskisi alkaa, sillä silloin toinen pää menee ikävästi piloille. Eihän se sieltä sisältä nääs harmaannu :D






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti