Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ruokailuhuoneen kevät

Hiihtolomalla suoritin verhorumban. Siirsin yläkerran makuuhuoneessa talvea viettäneet paksut samettiverhot takaisin ruokailuhuoneeseen, yläkertaan pesussa olleet puuvillaverhot, olohuoneeseen mustan verhon tilalle "heppa"verhon jne. Vaihdoin siis monet verhot keskenään, silitin yhdeksän verhoa (huhh) ja tyynytkin löysivät pesun kautta uusille paikoille tai säilöön.

Silitys on kivaa, mutta varsinkin kun olen koulussa saanut nyt maistaa "teollisuus" höyryrautaa on tuo koti silitysrauta aika tehoton kapistus. Vaikka höyryllä sekin on varustettu. Lisäksi se temppuilee jotain, että jos silittää tosi kauan höyryllä niin alkaa valutella yks kaks ihan reippaasti vettä kesken silityksen. Ei kiva.







Myös yksi uusi tyyny on kommellusten kautta divaanilla omalla paikallaan. Koulussani on aivan mahtava tekstiilitulostin, jolla pystyy tulostamaan mm. omia valokuvia. Päätin tulostaa meidän koirastamme ihanat tyynyt. Ostin Ikeasta valmiit tyynyt, jotka itseasiassa kuuluvatkin tuohon Ektorp sarjaan. Jämäkkää ja helppohoitoista puuvillaa. Ja mikä parasta sen voi pestä kuudessakympissä. Saa koiran töhnät kyytiä jos se erehtyy makoilemaan oman kuvansa päällä :)

Koulussa kuvan tulostaminen sujui mainiosti ja tyyny oli jo menossa "uunin" läpi, jotta kuva kovassa 300-asteen lämpötilassa kiinnittyy kankaaseen. Opettajalle kävi kuitenkin joku aivopieru ja hän vahingossa silitteli kädellä kuvan päältä ja kuvasta levisi musteet muuallekin valkoiselle kankaalle. Ja mitäs sitten eteen? Uunissa myös tahra olisi kiinnittynyt kankaaseen, joten ei auttanut kuin keinotella silitysraudan kanssa varovasti pelkästään kuvan päältä. 

Kotiin ajelin sitten töhnäisen tyynyn kanssa ja suihkutin tahrakohdat tahranpoistoaineella ja heitin tyynyn koneeseen. Pesu ikävä kyllä haalistutti tuon koiran kuvankin aika pahasti. Epäilen, että silitysrauta ei ollut tarpeeksi kuuma eikä kuumuus ainakaan päässyt tunkeutumaan tarpeeksi syvälle kuituun. Sillä värin pitäisi kuulema hyvin kestää pesutkin. Minulla on muutama koepala valkoisella kankaalla ja nuo eroaa kuin yö ja päivä. Koepalat on tarkkoja ja ihan valokuvamaisia ja tyyny on vähän tällainen valmiiksi kauhtunut. Tässä kuva koepalasta.



Ihana se on kuitenkin. Toinen samanlainen tyynyliina vielä odottaa tekemistä. Siihen suunnittelin nyt kenties kuitenkin jotain tekstiä.

Jouluvalot olen kerännyt jo näiden kuvien oton jälkeen pois. Tuo huone on muutenkin tällähetkellä HIEMAN erinäköinen johtuen meidän meneillään olevasta keittiöremontista. Tänne on siis nyt ängettynä käytännössä katsoen kaikki mitä keittiössä on ollut paitsi ne mitä voi säilyttää remontin ajan "ulottumattomissa".

Tuo sinapinkeltainen tyynyliinakin on uusi. Tilasin sen H&M homelta. Olisiko se maksanut peräti 4,95. Mielestäni hinta - laatu suhteeltaan varsin mainio tyynyliina. Tilasin samalla pari graafista tyynyliinaa olohuoneeseen sekä yhden kouluprojektiani varten. Nimittäin Gallop tuolia. Jos et ole eksynyt opiskelublogini puolelta sitä tsekkaamaan niin tässäpä tämä minun työni - oma pikku palleroiseni on...

- Milla






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti