Sivut

torstai 9. toukokuuta 2013

Kevättä ja pihamaata

Helatorstai on juuri sopiva päivä kotipihan laittoon. Vai kuinka?

Kävin heti aamusta ihanalla Söderkullan puutarhalla, ostamassa vähän kukkia. Ruopsutin vähän lisää pihaa ja istutin ne muutamat orvokit mitä kotiin toin. Muutenkin tuossa pihassa olisi siivoamista ja laittoa, mutta varsinkin sitä laittamis puolta rajoittaa budjetin olemattomuus. Tai kun sitä ei siis todellakaan ole!

Oksasakseihin olisi kyllä pakko investoida. Vanhat hajosi viime syksynä ja nyt pukkaa jokapaikasta taas kasvaa vaikka mitä oksaa ja pensasta mihin eivät edes kuulu.

Puutarhalla on myös hevosia ja siellä pääsi ulos neljän päivän ikäinen varsa juuri kun oltiin lähdössä kotiin. Aivan ihana ♥


Tamman nimi on kuulema Menoliina,
muuta en sitten näistä ihanuuksista tiedäkkään.




Ihanaa oli katsella kuinka tämä pieni otus horjui ja tärisi. Näki niin hyvin, että on uusi paikka hänelle kun jalat upposivat mutaan ja kuului kaikenlaisia pelottavia ääniä. Jokaista risahdustakin piti ihan vähän säikähtää ja siitäkös saikin hyvän aiheen pieneen pukkilaukkaan.








Hännästä kutitti!


No, päästiinhän sieltä siis kotiinkin ja pihahommiin. Tässäpä näitä. Keijunmekko on amppelissa aivan ihana ja minulla onkin näitä jo ainakin neljättä vuotta peräkkäin! Kestää pienet yöpakkaset ja kukkii / kasvaa koko kesän. Kastelun tarve riippu tietenkin siitä kuinka aurinkoisessa paikassa kasvi sijaitsee, mutta on kyllä hyvin konstailematon hoitaa. Sopii mulle! Ennen olen vaihtanut ne sellaisiin kauniisiin koreihin, mutta ne korit ei oikein tahdo kestää tuon painoa. Jätin ne nyt noihin myynti amppeleihin. Menettelee :)


Tuosta ne kasvaa ja tulee paljon ihania kukkia.


Kuten jo mainitsinkin, vappuna kannoimme puutarha kalusteet ulos, sekä laitoimme katoksen kankaat paikoilleen. Onkohan tuo katos nyt sitten kolmatta vuotta. Ja voipipa olla, että ensikesänä joutuu ostamaan uuden. Alkaa kankaat repeillä kun aurinko niitä polttelee koko kesän. Ja lisäksi meidän isännälle kävi pieni kokoamis virhe ja tuon katto-osan tarrakiinnitykset eivät yllä niille tarkoitetuille paikoille. Katto meinaa kovemmassa tuulessa irrota kokonaan. Tänään kiskoinkin sitä taas takaisin ruotuunsa. Jos se nyt tämän kesän vielä palvelisi. Tässä on kyllä hyvää se, että on sekä nuo kiinteät verhot, että hyttyskangasta olevat verhot. Monissa on pelkkä katto tai ei ainakaan löydy noita hyttysverhoja (niitä ei nyt tästä kuvasta niin nää). Värikin (shampanja) on ollut oikein hyvä.


Terdeä.


Orvokit ja maahumalat.


Kalusteet pitäisi varmaan taas käsitellä öljyllä, ainakin grillin laskutilat.


Löytyykös lukijoista ketään viherpeukaloa? Nimittäin viimeinen kuva on täällä sitä varten, josko keksisin sopivan idean tuohon penkkiin. Siinä ei tahdo oikein mikään menestyä. On liian varjoisa tuon ison puun alla. On kuitenkin niin kaunis paikka, etten tohtisi sitä siirtääkkään. Orvokit menisi, mutta haluaisin siihen kuitenkin jotain, joka kestäisi pidempään tai mieluiten tietysti jotain monivuotista.


Penkki on isompi kun kuva antaa olettaa.
Tuo puu takana on valtava :)


Sitä hommaa pihalla tosiaan riittäisi. Olisipa vaan aikaa ja rahaa toteuttaa. Tuosta saisi upean! Monivuotisia perennoja jne. kun saisi jostain kähmittyä itselleen ja osaisi sitten vain suunnitella / rakennella fiksusti. Silti tarvitisi lisäksi ajaa maata / soraa lisää yms. Kiviä on roudailtu milloin mistäkin tai siirrelty oman pihan perukoilta sopivampiin paikkoihin.


Vietä sinäkin mukava helatorstain ilta. Meillä tiedossa ainakin saunomista...






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti