Sivut

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lohjanjärven ympäripyöräily

Mä tein sen! Pyöräilin eilen ~70km paikallisessa tapahtumassa. Lohjanjärven ympäriajossa joka on järjestetty nyt jo 33 kertaa. Aikakin oli minulle hyvä; 3h 18min. Plus tauot. Taukoineen n. 3h. 35min. Ilmakin suosi meitä kovasti! Aurinko paistoi, mutta tuuli piti huolen ettei tullut liian kuuma. Paikoitellen kuitenkin vasta tuuli oli erittäin kova ja teki polkemisesta entistä vaivalloisempaa. Alkumatkan mäkinen reitti hapotti jaloissa ihan pirusti ja mietin, että näinköhän tästä reissusta selvitään. Mutta puolivälin tienoon pitkät alamäet ja rullaava pyörä pelasti minut täysin. Loppumatka meni vaikka väkisin ja itseasiassa tuntui jollain tavalla melkein helpommalta kuin alkumatkan jyrkät mäet.

Lähtö oli Lohjan jäähallin pihasta, josta pyöräjoukko ajoi auton johtamana keskustan läpi. Maaliin saavuttiin Uimahallin edessä eli ihan viereisen rakennuksen pihassa mistä lähdettiinkin.


Lähtekääpäs kokeilemaan ensivuonna!


Sykkeet huitelikin ihan pilvissä, että tein sellaisen "kevyen" maksimi suorituskykyä parantavan reilun kolmen tunnin treenin :D Keskisyke oli 173 bpm joka on karkeasti arvioituna 89% mun maksimisykkeestä. Tämä ei kyllä pidä paikkaansa, vaan on tosiaan ikään ym. perustuva arvio. Testiä en ole koskaan tehnyt. Maksimi sykkeet on olleet 194, mikä on samaisen kaavan mukaan maksimisykkeeni ;). Maksimisykehän saadaan laskemalla kaava 220 - ikä. Todellinen maksimisyke kuitenkin vaihtelee ihmisillä kaavasta poiketen. Kuulema
95%:lla ihmisistä maksymisyke on ±20 lyöntiä minuuttissa laskennallisesta tuloksesta.

Johtuen tuosta korkeasta syketasosta millä huitelin menemään kaloreita paloi tähtitieteelliset lukemat 2263 kcal! Huh! Jos päivän treeneillä sais polteltua kaloreita tohon malliin niin eihän se laihduttaminen tuntuisi missään?

Kyllä muuten pyörrytti ekalla tauolla kun oli sykkeet olleet mäkien myötä jatkuvasti yli sen 170, suurimman osan ajasta jopa yli 180. Ja lenkin jälkeen jalat oli makaronit! Kotona kun hyppäsin autosta alas niin polvet kyllä vähän notkahti :) Ja päässä pyöri vielä nukkumaan mennessä, sen verran koville tuo kyllä otti. Mutta anyways MÄ TEIN SEN ja jaksoin hyvin vaikka kuvittelin sen olevan ihan yhtä tuskaa ja kaverien olevan ainakin tunnin ennen mua maalissa.

Kyllä muuten valmiiksi lämmitetty sauna maittoi illalla. Pötköttelin siellä ja yritin antaa ensiapua entistä pahemmin jumiutuneille niska / hartiaseudun lihaksille. Taidan uusia tänään!

Vielä tänäkin aamuna huomaa kyllä rasituksen. Toivotaan nyt ettei sydän tykkää kyttyrää tuollaisesta? Tää päivä kyllä lepäillään ja kävellä köpsytellään koiran kanssa. Ainut paikka mikä on hellänä on pehva. Sen verran se satula puuduttaa kyllä ajaessa. Pohkeet ja pakarat on vähän jumissa, mutta pääsin kuitenkin liikkeelle ihan normaalisti :D

Kuvia ei ikävä kyllä ole nyt tähän liittää, katsotaan jos niitä myöhemmin jostain ilmaantuu sellaisia, joita voisin tännekin julkaista :) Nyt lepiä...

PS. Nyt löytyi lähdöstä kuva, eipä näy kyllä meikäläisiä. Olisi pitänyt vissiin olla oma kameraryhmä kotihuoltojoukkojen lisäksi :)


Kuva: Annukka Vakkuri / länsi-uusimaa.fi






2 kommenttia :

  1. Ääh hullu. :D vaikkakin diggailen nykyään enemmän pyöräilystä. Ei toi juoksu oo ollu pitkään mulla kuvioissa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hullu todellakin :D Alla oli tasan kolme pyörälenkkiä. Yks 10km ja kaks n.16km. Että aika kylmiltään mentiin ja siihen nähden olen tyytyväinen tuohon aikaankin. Joskaan ei tarvitse ihmetellä miksi sykkeet oli mitä oli... Juuri tuli muuten telkkarista ohjelma extreme runista. Näytti olevan törkeetä jonotusta olleen tänävuonna!

      Poista