Sivut

tiistai 14. toukokuuta 2013

Tee se itse tuunailuja

Huomenta!

Hiljais eloa on vietetty vähän pääkopan sisällä ja niinpä siis myös blogissa. Kai tässä pikkuhiljaa pitäisi  alkaa keksiä jotain piristettä kumpaankin :) Tässä vähän tekohengitystä muutamalla DIY- jutulla. Jotkut tutut lukijat ovat nämä jo nähneetkin, mutta tässä ne tulevat...


Vanha roskalavalle menossa ollut mäntyinen pöytä. Tästä ei valitettavasti ole ennen kuvaa.
Muutos on melkoinen verrattuna männyn väriseen kirkkaalla lakalla lakattuun pöytään.
Pinta on tahallaan epätasainen ja rosoinen. Kiva tuli!


Viime vuoden pääsiäisen tienoolla etsiskelin uutta tv-tasoa. Sen piti olla tarpeeksi pitkä! Ei meinannut löytyä millään, tai hinta oli päätä huimaava. Sitten näin nettikirppiksellä kolme hyllyllistä moduuli kaappia / hyllyä. Yhdessä oli lasiovet ja kaikissa yksi hylly. Kaikkineen 10€! Tässä kuvassa hyllyt on jo maalauksen ajaksi otettu pois. En tajunnut taas ottaa kunnollista ennen kuvaa, mutta saa tästä nyt vähän käsitystä.


Oven kahvat on jo pois ja kittaus alkanut.


Ja valmiina. Halpa ja kiva! Kolmeen kertaan sain sutia. Ensin otex pohjamaali alle ja kaksi, joihinkin kohtiin kolmekin kerrosta tikkurilan helmi maalia. Älkää peljästykö mun hienon työhuoneen lattiaa. Viimeisintä huutoa ;)


Yhteensä koko tv-tasoon meni n. 35e. Ei paha!


Pikkuvessan seinä taulu. Vanhat ikkunanpokat verannan remontista, printti,
vähän mulperipaperia ja pahvia, juuttinarua, maalia = kiva piriste seinään.
Tykkään ♥


Vielä olisi yksi tälle kertaa. Vanhasta hevosharrastus arkusta tuunattu halkolaatikko. Maalia, omatekemä sabluuna, juuttiköyttä vanhojen oranssien nylon köysien tilalle. Johan ilme muuttui!


Tästäkin kerkesin jo vanhat kahvat irroittaa
ennenkuin taas muistin ottaa kuvan.


Tällainen siitä sitten tuli :)


Näin... Monta projektia olisi tehtävänä. Esimerkiksi rapautuneet pirtin penkit. Tosin ne on odottaneet jo tekijäänsä tovin. Ovat aika kova töiset kun maalia on valehtelematta lähes 10 kerrosta ja ne tarviis saada pois kun ovat olleet ulkosalla ja kerrokset repsottelee irti. Eli ei voi vaan vedellä päälle suoraan.

Yleis ohjeena näille tuunauksille vois sanoa, että kevyt hionta riittää. Pinnasta riippuen ja mitä lopputulosta odotetaan, tikkurilan otex pohjamaali alle. Sitten sopivalla pintamaalilla päälle niin monta kerrosta, että tulee haluttu jälki :) Näissä vetelin pensselillä.

Pöydästä en poistanut edes lakkaa. On niin vähällä käytöllä että hyvin on mennyt jo useamman vuoden eikä lohkea maali irti. Ja se + halkolaatikko on vieläpä maalattu seinään tarkoitetulla pohjamaalilla. Mahdollisimman halpaa ja löytyi suoraan kotoa. Hyvin on mennyt ja tarvittaessa helppo vetää uudelleen päälle. Eikä tuosta halkolaatikostakaan huomaa mitään vuoden käytön jälkeen :) Likaa toki tulee normaali käytössä jokatapauksessa.

Katsele toki oikeaoppisia ohjeita lisää tikkurilan sivuilta täältä : kotimaalarit/maalausneuvonta

Pitäis nyt löytää se into jostain... Jonkin näköistä kevät väsymystä ilmassa?






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti