Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2013

Koiran toipuminen steriloinnista

Heippa kaikille!

Tänään tulee kaksi viikkoa siitä, kun narttumme oli steriloitavana. Kaikki on mennyt sen suhteen hyvin ja leikkaus haava on parantunut tähän mennessä todella hyvin. Kovasti jo odotellaan koska voi mennä uimaan ♥ Myös ärtynyt, tipan vuoksi ajeltu jalka parantui nopeasti n. neljässä päivässä kun koira oli tötterö päässä ja hoidin basibactilla.

Aikamoista hoitelua tämä on kyllä ollutkin. Koirallahan on siis taipumus hiivatulehduksiin (joita on tähän mennessä ollut korvissa), joten koko antibiootti kuurin ajan - 10 päivää putsattiin ja huuhdeltiin korvat sellaisella korvapuhdisteella kuin MalAcetic Otic Cleanser. Se sisältää mm. boori- ja etikkahappoa.

Nyt viime viikonlopun aikaan oli jo näköpiirissä tiistai - ensimmäinen päivä kun kauluria ei periaatteessa tarvitsisi pitää. Koira sai ollakkin ilman kun olimme kotona, mutta kuinka ollakkaan se alkoi pureksia tassujaan hullun lailla. Aina se on lupsutellut tassujaan jonkun verran ja varsinkin yksin ollessaan tai yöllä. Olen ajatellut sen johtuvan lähinnä turhautumisesta ja siitä oli tullut tapa. Näytteissä ei koskaan ole ollut mitään. Nyt kuitenkin tassut selvästi kutiaa järjettömästi ja koira suorastaan raastaa niitä.

Neljän päivän Malaseb lääkeshamppoo pesu tassuihin. Shamppoo vaahdotetaan huolella tassuihin ja varvasväleihin ja annetaan vaikuttaa 5-10min. Tämän jälkeen huolellinen pyyhekuivaus + föönaus. Hillitsi ehkä HIEMAN syömistä, mutta eilen oli pieni parin tunnin kokeilu ilman kauluria yksin ja tassut oli sen jälkeen aivan limaiset ja märät. Luultavimmin oli järsinyt lähes koko ajan niitä. Yöt on nukkunut rauhassa ilman kauluria kun on saanut olla makuuhuoneessa. Mietinkin onko kuitenkin jotain tekemistä stressin tms. kanssa koska niin kauan kun on jotain tekemistä koira ei niitä muista. Eikä tassuissa oikeastaan näy mitään. Ei edes punoitusta. Jotain eroa tässä kuitenkin selvästi aiempaan on, sillä tassut kutiaa valtavasti. Ja koira kyllä raapii myös leukaansa ja olen pistänyt merkille myös toistuvan huulien lipomisen.

Tänään on taas aika pieneläinklinikalle. Toivottavasti löytyisi syy. Apu kutinaan luvattiin ainakin löytyvän, mutta eniten toivon, että tuo TOIVOTON tassujen raastaminen ihan oikeasti loppuis!

Tiivistettynä: hoitamista hoitamisen perään. Kuka tästä nyt jo ei vähän stressaantuisi :) Tässä pikapäivitys koiran oleilusta. Palaan asiaan meidän tämän päiväisen reissun jälkeen kun ollaan toivottavasti viisaampia.

Aurinkoista päivää!






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti