Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Proteiinipatukat

Patukat testissä. Päätin ostaa pari patukkaa vaikkakin pari maku "elämystä", joita elämäni aikana niistä olen saanut ei kauheasti siihen kannustanutkaan. Jauhoinen maku ja rakenne joka takertuu kitalakeen paakuksi.

Patukat:

Fast dietmix Minttusuklaa patukka. 35g.

Energiaa 100g / 380kcal / patukassa 35g / 130kcal
Proteiinia           27g       /                          9,5g
Hiilareita            47g       /                          16g
Rasvaa              9,5g      /                          3,3g

Hiilareista ei mainita paljonko niistä on sokereita!!! Tämä on miinusta.
Maku oli ainakin makean nälkäiselle ja viikon ilman herkkuja olleelle läskiperseelle himo herkuttelijalle oikeinkin menevä. Pieni ripaus sitä minttua ja ihan kiva rakenne. Tuoteselosteessa lukee minttupalat, eli kai siellä on ihan oikeata minttuakin eikä pelkää esanssia? Ei ollut sellaista paksua töhnää mikä jäisi vaan kitalakeen kiinni.

FASTin sivuilta tietoja etsiessäni huomasin, että ko. patukkaa ei sieltä enää löydy vaan dietmix on varmaankin muuttunut dietmix locarb:iksi, jossa hiilareita ei ole kuin 6,4g joista sokereita 0,5g. Tätä testiin kun jostain löytyy. Saa nähdä kuinka paljon maku on muuttunut. 28gramman patukassa on myös 11g proteiinia ja vain 90kcal, toisin kuin edeltäjässään.


Leader SO LO - CARB tuplasuklaa patukka. 61g.

Energiaa 100g / 341kcal / patukassa 61g / 208kcal
Proteiinia          36g        /                          22g
Hiilareita           36g       /                           22g
joista sokereita  6,6g      /                           4g
ja polyolit          28g      /                            17g
Rasvaa              10g     /                             6,3

Hmm... Hyvältä kuulostaa. Sokereita on tässä vähän, mutta mikä ihme on polyoli? Ihan uusi tuttavuus. Googlettamalla löytyi jotain tietoa. Wikipedian artikkelin jälkeen ihmetys kasvaa. Sokerialkoholi. Lisäksi patukan tuoteselosteessa mainitaan kaakaolikööri!! Onko näillä kahdella asialla tekemistä keskenään? Lue wikipedian artikkeli tästä. Mielenkiintoista olisi tietää. Kommentoikaa nyt ihmeessä joku viisaampi asiaa! Anyway, patukka oli hyvän makuinen ja sopiva koostumukseltaan. Parempi melkein kun tuo Fast:in. Kumpaa vaan voisin syödä uudelleenkin. Arveluttaa kyllä aina näiden lisäaine määrät yms. Mutta hyvää vaihtelua rahkalle ja minulle makean himoiselle! Enpä näitä olekkaan jokapäivä vetelemässä.


Hups! Dietmix meni jo ennen kuvaa.


HY-PRO vanilja-banaani patukka. 100g.

Energiaa 100g / patukka / 398kcal
Proteiinia                          30g
Hiilareita                           47g
joista sokereita                  31g
Rasvaa                              10g

Tuon kun jakaa kahtia eli syö 50g kerrallaan niin ihan mukavasti voi vertailla noihin toisiin. Otin tästä kaupan maistatuksessa maistiaisen ja ostin sen perusteella. Kotona en ole vielä siis päässyt makustelemaan. Kuitenkin maku oli mielestäni hyvä. Muistutti ensi puraisulla etäisesti marsipaania tai laskiaispullan mantelimassaa :D Kai nää vaan mun makeanhimossa maistuu niin hyviltä...

Yhteenvetona voisin todeta, että olisi mielenkiintoista tuon FASTin dietmixin kohdalla tietää kuinka paljon hiilareista on sokeria, jotta olisi parempaa vertailupohjaa näille muille. Nyt ei oikein pysty oikeudenmukaisesti sanomaan mitään. Mielenkiinnolla lisäksi odotan, että löytäisin jostain sitä dietmix locarbia ja voisin sitten maistaa. Se on ainakin arvoiltaan näihin vertailemiini nähden mielenkiintoinen! En nyt ala antamaan näille mitään pisteitä sen enempää, jokaisen maku menetteli tai oli ihan hyvääkin sen ainoan kokemuksen jälkeen mikä mulla ennen näitä oli. Asiaan vaikuttaa varmaan myös se, ettei muita herkkuja ole tässä syöty. Paitsi...


Tän päivän tunnustuksena voin kertoa, että kylässä otin palan mustikkapiirakkaa. Aika isonkin palan... kai. Riippuu mikä on kenenkin iso tai pieni pala. Miehen isoäiti tarjosi enkä halunnut raaskinut kieltäytyä.
Sorryyyy...

Kohti uusia pettymyksiä! See you...






2 kommenttia :

  1. Noilla polyoleilla ei ole mitään tekemistä arkisesti alkoholi-nimellä kulkevan etanolin kanssa. Mm. xylitoli on polyoli. Ne ovat siis alkoholeja, joita voi pitää sokerin kaltaisina makeutusaineina, joiden energiasisältö on kuitenkin vähäisempi kuin "aidoilla" sokereilla. En ole kemisti mutta suunnilleen noin se menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei... Näin mäkin sen vähän lopulta ymmärsin mitä luin siitä netistä, mutta kummeksuttaa silti tuo tuoteselosteen kaakaolikööri? Joskaan ei mainita paljonko sitä on tms. Ja olisi kiva tietää kuinka verrattavissa tuo on sitten niiden patukoiden kanssa, joissa on vaan esim. 5g sokeria. Kun noita polyoleja on kuitenkin tuossa minusta merkittävä määrä siihen nähden? Ja voihan se olla, että niissä "toisissa" patukoissa ei vaan mainita sitä. Niissä lukee vaan hiilarit ja niiden sisältämä sokerin määrä. Mistä loput grammat tulee, sitä ei tiedä lukemalla selostetta. Kivaa kun kommentoit :)

      Poista